Presedintele USR, Dan Barna, ii transmite felicitari Laurei Codruta Kovesi pentru votul obtinut in cadrul reuniunii COREPER, precizand ca doar Viorica Dancila mai insista sa opreasca nominalizarea acesteia in functia de procuror-sef european, dar opozitia premierului "nu a contat".

"V-am promis inainte de alegerile europarlamentare ca trimitem la Bruxelles si Strasbourg oameni competenti, oameni care fac diferenta. Acum cateva minute ati avut o noua proba ca ne tinem de cuvant. Delegatia USR-PLUS a avut un rol decisiv in obtinerea unui vot pozitiv in Consiliu de la ambasadorii statelor membre pentru nominalizarea Laurei Codruta Kovesi in postul de procuror sef european. Anterior, opozitia inversunata a tripletei Liviu Dragnea-Viorica Dancila -Tudorel Toader facuse ca nominalizarea sa intre intr-un impas. Azi doar Viorica Dancila mai insista sa opreasca aceasta nominalizare, iar opozitia domniei sale nu a contat. Doamna premier si candidat al PSD este izolata in insistenta sa stranie de a opri cariera doamnei Kovesi", scrie Barna, joi, pe Facebook.

El sustine ca, daca ar fi actionat "decent" in trecut si ar fi lasat-o pe Laura Codruta Kovesi sa isi continue cariera, Viorica Dancila nu ar mai fi pusa astazi in pozitia "de actiona impotriva intereselor propriei tari".

"Candidatei PSD la Presedintie ii spun doar atat: nu poti spera sa fii presedinte al tuturor romanilor cata vreme crezi ca victoriile care nu iti apartin trebuie oprite cu orice pret", adauga Dan Barna.

Laura Codruta Kovesi a primit aviz pozitiv in Consiliul UE, de la ambasadorii statelor membre, pentru functia de procuror sef european, a anuntat, joi, Dacian Ciolos, lider al Grupului Renew din Parlamentul European.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.