Presedintele PNL, Ludovic Orban, afirma ca desemnarea Laurei Codruta Kovesi in functia de procuror sef european in urma votului din COREPER este o victorie la care a contribuit presedintele Klaus Iohannis si liberalii si o palma primita de Guvernul Dancila din partea statelor europene.

"Am reusit! Laura Codruta Kovesi, desemnata oficial procuror sef european in urma votului din COREPER. Este o victorie imensa pentru Romania, la care a contribuit decisiv presedintele Klaus Iohannis, alaturi de liderii si europarlamentarii PNL care au facut un lobby intens pentru Laura Codruta Kovesi. (...) Este un succes cu atat mai important, in conditiile in care Guvernul Dancila a militat impotriva candidatului roman printr-o campanie agresiva si toxica de fake-news. In acelasi timp, este o palma imensa primita de Guvernul Dancila din partea statelor europene. Mesajul transmis Guvernului PSD este ca pozitiile pe care le adopta nu sunt luate in seama, nu sunt in concordanta cu abordarile europene. Actualul Guvern este cazut in irelevanta si nu poate obtine nimic bun pentru Romania", spune Orban intr-un comunicat transmis, joi, Agerpres.

El precizeaza ca PNL, in calitate de membru al PPE, a folosit toate parghiile de influenta pentru a obtine acest rezultat, reusind sa determine schimbari de pozitii in randul tarilor care initial nu au votat in favoarea Laurei Codruta Kovesi.

"In momentul critic, am reusit sa castigam in favoarea candidatului roman batalia cu PSD din Parlamentul European, care si-a declarat sustinerea pentru Laura Codruta Kovesi, dupa ce Consiliul votase in favoarea candidatului francez. Acel moment a fost hotarator pentru parcursul ulterior al candidaturii, in conditiile in care ne-am confruntat cu tactici diversioniste ale europarlamentarilor PSD. Am obtinut decizia de mentinere a sprijinului Parlamentului European dupa alegerile europene si am reusit sa acceleram formarea comisiei de negociere pentru a relua, astfel, votul din COREPER", arata Ludovic Orban.

Citeste si:
VIDEO Laura Codruţa Kovesi, întrebată dacă va candida la prezidenţiale
 VIDEO Laura Codruţa Kovesi,...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.