Senatul a adoptat, miercuri, in calitate de prima Camera sesizata, initiativa legislativa prin care sunt taxate pensiile speciale cuprinse intre 7.000 si 10.000 de lei cu 30%, iar ceea ce depaseste 10.000 de lei, cu 50%.

In favoarea actului normativ au votat 76 de senatori si 16 s-au abtinut, scrie Agerpres.

Propunerea legislativa prevede instituirea unei taxe pe veniturile reprezentand pensii si indemnizatii pentru limita de varsta primite in baza unor legi si statute speciale.

Initiatorul propunerii legislative, ministrul Finantelor Publice, senatorul Eugen Teodorovici, considera ca prin acest act normativ "se face dreptate si justitie sociala".

Proiectul privind taxarea pensiilor a fost amendat chiar de catre initiator, astfel incat componenta din pensii bazata pe principiul contributivitatii sa nu fie taxata.

Un alt amendament, propus de senatorul UDMR Tanczos Barna si adoptat de Comisia de buget-finante si de plen, prevede ca si pensia sefilor de stat intra sub incidenta proiectului de lege.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.