Calin Popescu Tariceanu, liderul ALDE, este de parere ca pactul pentru bunastarea romanilor propus de Viorica Dancia este "doar o lovitura electorala prin care sa mai smulga niste voturi".

"Daca nu ar fi doar o propunere electorala, un pact pentru bunastarea romanilor ar fi ceva foarte util. Cum la fel de util ar fi unul in domeniul constructiilor de autostrazi sau spitale. Sau pentru un invatamant modern. Dar nici autostrazile si nici bunastarea nu vin doar din semnarea unor pacte, ci vin din decizii politice asumate de intreaga clasa politica, decizii care sa treaca dincolo de interesul de moment al unui an electoral.

Daca vrea sa ne dovedeasca faptul ca este mai mult decat o lovitura electorala prin care sa mai smulga niste voturi de la pensionarii pe care ii sperie cu tot felul de zvonuri, dna Dancila trebuie sa vina in Parlament cu acest Pact.

Este un subiect mult prea serios sa-l tratam doar electoral. Iar la aceasta dezbatere vom invita BNR, Consiliul Fiscal, Consiliul Economic si Social si alte organizatii care, alaturi de partidele politice, pot sa garanteze un asemenea pact.

Impreuna vom vedea cat de serios este acest pact si mai ales cat de realist si sustenabil este. Pentru a vedea aceste lucruri dna Dancila trebuie sa ne prezinte proiectiile de buget pentru anii care urmeaza, estimari ale veniturilor si alti indicatori care sa ne asigure ca nu fluturam pe la nasul romanilor promisiuni fara acoperire", a scris liderul ALDE pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.