Presedintele Comisiei parlamentare de ancheta privind alegerile europarlamentare, Lia Olguta Vasilescu, a anuntat, luni, ca Serviciul de Telecomunicatii Speciale nu are niciun fel de problema legata de utilizarea tabletelor la viitoarele alegeri, cele prezidentiale, mentionand, insa, ca a trimis STS o nota in care solicita ca toate datele de la europarlamentare sa fie salvate.

In sedinta, senatorul PNL Nicoleta Pauliuc a atras atentia ca exista o hotarare a comisiei prin care a interzis STS sa stearga datele aflate pe tablete si trebuie rezolvata aceasta situatie.

"STS nu are niciun fel de problema cu tabletele, poate sa le utilizeze. Cu certitudine insa va trebui sa salveze tot ceea ce este pe tablete. Am discutat deja cu cei de la STS, le-am trimis o adresa astfel incat oricine vrea sa verifice poate sa verifice si anul acesta si anul viitor si peste 7 ani. Este o decizie pe care am luat-o in Biroul comisiei. Aveti reprezentant si din punctul nostru de vedere nu exista niciun motiv ca alegerile urmatoare pentru functia de presedinte sa nu se poata desfasura din punct de vedere tehnic", a explicat Olguta Vasilescu.

In sedinta din 10 septembrie, prim-adjunctul directorului Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS), Ionel-Sorin Balan, a facut apel la Comisia parlamentara de ancheta pentru a permite desigilarea tabletelor, pentru ca in perioada urmatoare, din 15 septembrie, STS sa poata lucra cu sistemele respective.

"In diaspora vor fi peste 500 de sectii de votare noi. Noi va trebui sa stim calitatea serviciului de internet, consider ca daca din data de 15 (septembrie - n.r.) ne va permite comisia sa lucram cu sistemele respective, pentru ca nu avem nimic de ascuns", a spus Balan.

Comisia de ancheta a incheiat audierile si urmeaza sa intocmeasca raportul, dupa cum a precizat Olguta Vasilescu, potrivit Agerpres.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.