Andrei Caramitru, membru USR, sustine ca nationalismul agresiv e arma statului opresiv, pentru ca acopera "esecul individual". 

"Nationalismul agresiv este arma statului opresiv si al oamenilor simpli care au esuat. Pentru ca acopera esecul individual cu 'mandria' de a face parte din 'cea mai puternica natiune din lume' , 'scutul contra otomanilor' ,' centrul ortodoxiei' , 'tara cea mai bogata din care strainii fura', etc. Cine profita? Cei care vand minciunile astea pentru a-si consolida puterea.

Daca incerci sa spui ca nu e asa - toti ratatii se revolta. Pentru ca - daca povestea din mintea lor nu e fix cum o cred ei si realizeaza ca istoria noastra e de fapt, din pacate, nu prea speciala - nu le mai ramane nimic decat esecul lor in viata. Nu mai sunt 'speciali' facand parte din 'natia primordiala' a lumii. Asta e tot. E simplu", a scris Caramitru pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.