Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, prezent la deschiderea anului scolar de la Scoala Gimnaziala "Ferdinand I" din Capitala, a lansat un atac la adresa politicienilor, mentinand ca "aici se resimte esecul politicilor publice din educatie, dar si lipsa de creativitate a acestora".

"Unii politicieni se tem de scoala. Aici, in scoala, sunt formati oamenii care le taxeaza erorile de logica si, mai nou, destul de des, de exprimare. Tot aici se resimte esecul politicilor publice din educatie, dar si lipsa de creativitate a acestora.

Vedem cum in loc sa fie adoptate masuri pentru cresterea calitatii educatiei se prefera masuri de facilitare a fraudei la Bacalaureat, cum se incearca reducerea numarului celor care ajung sa sustina examenul de Evaluare Nationala sau cum se propune repartizarea automata spre scoli profesionali a celor care iau medii mai mici, in loc sa avem organizarea unor evaluari credibile, de aptitudini", a declarat Iohannis, citat de antena3.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.