Senatorul liberal Florin Citu sutine ca cei din PSD si ALDE au cauzat o "explozie a preturilor pe piata interna" si ca "o criza economica poate tempera cresterea preturilor acum".

"Inflatie, dobanzi mari si criza - asta lasa in urma PSD-ALDE!

Preturile productiei industriale au crescut in iulie cu 4.2% fata de iulie anul trecut.

Dar nu aici este bomba.

Preturile productiei industriale pe piata interna au crescut cu 6.2%(!!! asta este bomba) in timp ce pe pietele externe preturile productiei industriale cresc DOAR cu 1%.

Doua concluzii importante:

- Comunistii de la PSD +ALDE nu pot sa mai dea vina pe factori “exogeni” atunci cand cauta scuze pentru explozia preturilor pe piata interna.

- Costul orar cu forta de munca a crescut in trimestrul II cu aproximativ 13% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Comunistii de la PSD+ALDE nu inteleg aceste corelatii dar cei care lucreaza in sectorul privat sunt disperati. Pe termen scurt singura solutie pentru acestia este sa transfere acest cost in preturi - asta explica preturile mari pe piata interna, acolo unde se poate. Unde nu se poate inseamna de cele mai multe ori faliment.

Efectele politicilor comuniste implementate de PSD+ALDE in ultimii aproape trei ani au efecte directe si indirecte in economie. Economia este acum lovita si de ambele.

Preturi mari in productia industriala inseamna preturi mari in restul economiei iar mai departe vorbim de dobanzi mari.

O criza economica poate tempera cresterea preturilor acum. Dar cine vrea o criza economica sa scada preturile este de-a dreptul ticalos.

Mai este varianta reducerii deficitului bugetar la 1% din PIB urgent. Punem pariu ca PSD+ALDE vor merge pe varinta criza? Pentru ca ei se incadreaza la categoria ticalosi.

Oare din acest motiv CNSP nu a publicat inca estimarea de vara desi sunt sigur ca institutia a primit toate salariile, bonusurile, vouchere si norma de hrana la timp? Aceasta institutie capusa trebuie sa dispara", a scris Citu pe Facebook.

Citeste si:
Dan Negru, șoc într-un supermarket din București: Prețul...
Dan Negru, șoc într-un...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.