Calin Popescu Tariceanu si-a dat demisia oficial din functia de presesdinte al Senatului, in prima zi a sesiunii parlamentare.

Update 17:20- Calin Popescu-Tariceanu si-a anuntat in plen demisia din functia pe care a detinut-o 5 ani. "Nu m-am cramponat de aceasta functie. (...) Voi continua sa ma implic politic", a declarat el.

Dupa demisia lui Tariceanu, urmeaza ca grupurile parlamentare sa se intalneasca pentru a stabili alti lideri de grup si alta persoana pe care sa o sustina la conducerea Senatului. Presupusele variante pe care le are PSD ar fi Cristian Dumitrescu sau Ecaterina Andronescu, iar cei din PNL o sustin pe Alina Gorghiu.

USR ar fi hotarat sa sustina pentru sefia Senatului candidatul PNL, cu conditia ca USR sa obtina doua posturi de vicepresedinte. In acelasi timp, se poarta discutii cu ALDE si Pro Romania pentru sustinerea candidatului PNL, noteaza wall-street.ro.

Tariceanu si-a anuntat colegii din Biroul permanent al Senatului, urmand sa citeasca textul deciziei in plen, dupa-amiaza la ora 16:00, potrivit digifm.ro.

Liderul ALDE a anuntat saptamana trecuta ca urmeaza sa anunte acest demers.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.