Primarul Sectorului 4, Daniel Baluta, a hotarat demararea in cursul lunii septembrie a procedurilor pentru organizarea unui referendum local in Sectorul 4 privind construirea statiei de distrugere a deseurilor municipale

Conform sursei citate, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a adoptat o hotarare de construire in Sectorul 4 a statiei de distrugere a deseurilor municipale, iar primarul Sectorului 4 considera ca cetatenii sunt singurii care pot sa decida.

"Sectorul 4 sustine toate investitiile publice de anvergura, mai ales cele derulate cu bani europeni. In cauza de fata, discutam despre un proiect in valoare totala de 600 de milioane de lei, finantat prin Programul Operational Infrastructura Mare (POIM), necesar pentru dezvoltarea orasului si totodata obligatoriu in procesul de management al deseurilor. Dincolo de pozitia fireasca a consilierilor locali, a consilierilor generali sau a primarilor din Capitala, singurii care pot sa decida sunt cetatenii", precizeaza Primaria Sectorului 4.

In acest context, primarul Daniel Baluta a hotarat demararea procedurilor necesare pentru organizarea unui referendum local in Sectorul 4 privind acest subiect extrem de important.

"Decizia e numai a oamenilor! Da, trebuie sa punem in aplicare directivele europene in privinta managementului deseurilor. Da, municipalitatea trebuie sa caute solutii tehnice pentru a gestiona in mod corect acest aspect deosebit de important pentru sanatatea familiilor noastre. Da, investitiile in acest domeniu sunt obligatorii! Dincolo de toate acestea insa, oamenii sunt cei care trebuie sa decida in cunostinta de cauza ce este bine pentru ei. De aceea, in cursul lunii septembrie, voi incepe procedurile pentru declansarea unui referendum local in urma caruia comunitatea noastra sa decida in privinta amenajarii in Sectorul 4 a statiei de distrugere a deseurilor ce nu pot fi valorificate. De asemenea, voi solicita Consiliului Judetean Ilfov sa declanseze acelasi fel de procedura si in localitatile invecinate cu Sectorul 4: Jilava, Berceni si Popesti Leordeni, pentru ca orice se intampla la noi este important si pentru ei", a declarat Daniel Baluta, potrivit sursei citate.

Citeste si:
Managementul deșeurilor: Clearing House și țintele de colectare...
Managementul deșeurilor:...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.