Traian Basescu, fostul presedinte, a scris intr-o postare pe Facebook ca "PSD nu mai are voturile necesare pentru a face remanierea prin Parlament", iar liderii PNL, "abia asteapta sa preia guvernarea".

"Afara PSD! Sa vina PNL!

PSD trebuie sa inteleaga ca, dupa retragerea ALDE de la guvernare, Presedintele Romaniei nu mai poate aproba remanierea ceruta de premierul Dancila decat daca remanierea este aprobata de Parlament (vezi Art. 85 din Constitutie).
Dar acest lucru nu este posibil pentru ca PSD nu mai are majoritate, pierzand si alianta cu ALDE si sustinerea parlamentara a UDMR.

Nici tehnic si nici politic, PSD nu mai are necesarele voturi pentru a face remanierea prin Parlament. Datorita imposibilitatii realizarii remanierii si pentru a-si salva partidul, premierul Dancila trebuie sa-si depuna mandatul si sa treaca in opozitie cu PSD cu tot.

Cand te gandesti ca, acum doi ani, PSD avea 46%, ca au marit consistent pensiile si salariile, au reintrodus pensile speciale, au marit ajutoarele sociale etc, te intrebi cat de nepriceputi au putut fi socialistii incat azi sa ajunga in pozitia de a fi scosi de la guvernare.

Oare cum au reusit socialistii ca prin cresterea salariilor si pensiilor cu peste 100 la suta, sa ajunga intr-o situatie politica mai rea decat am avut eu dupa ce s-au taiat salariile cu 25 la suta? Curat murdar!

Ludovic Orban si Rares Bogdan abia asteapta sa preia guvernarea pentru a lichida pensiile speciale, pentru a construi autostrazi, pentru a construi spitale, pentru a reduce aparatul bugetar si pentru a da tarii viitor.

Afara PSD! Sa vina PNL!", a scris Basescu pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.