Presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a reiterat, dupa ce a decis iesirea de la guvernare, ca rectificarea bugetara este una nerealista.

"Rectificarea bugetara am spus ca este una nerealista, am spus inainte de rectificare si raman consecvent cu ceea ce am spus atunci. La acea rectificare am atras atentia colegilor din PSD ca se face o greseala politica, in primul rand. Nu poti sa dai 500 de milioane de lei la servicii si tai de la sanatate, invatamant, cercetare, infrastructura s.a.m.d. Pana la urma, de la sanatate nu s-a taiat, dar bugetul nu se inchidea cu 9 miliarde. Pana la urma (...) nu era problema cat se da la servicii, ca nu din 500 de milioane nu se inchidea bugetul, ci prin 9 miliarde. Prin niste solutii miraculoase, in care eu nu cred, s-a inchis bugetul. Dar nu s-a inchis de fapt. In noiembrie, o sa trebuiasca sa se mai faca o rectificare bugetara, care o sa scoata la iveala exact problemele peste care acum s-a trecut", a declarat Tariceanu, citat de ziare.com.

Liderul ALDE a mentionat ca formatiunea sa nu avea cum sa blocheze rectificarea bugetara, intrucat "numai in Parlament, la dezbaterea ordonantei se poate modifica ceva".

"Pana atunci isi produce si efectele. Din pacate, problema bugetului pe anul acesta si pe anul urmator este una foarte serioasa si pe care noi nu o intelegem, sa o tratam asa. (...) In februarie, cand s-a votat bugetul, am atras atentia ca bugetul este nerealist construit si (...) partenerii nostri ne-au dat asigurari ca totul va fi bine. (...) S-au dat (n.r. - bani) peste tot si nu s-au incasat suficient", a mai precizat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.