Pro Romania va colabora cu ALDE in cazul in care va sustine candidatura lui Mircea Diaconu la alegerile prezidentiale si daca va iesi de la guvernare, a declarat, luni, liderul partidului, Victor Ponta.

"Am decis un singur lucru, pe care nu-l putem decide pentru cei de la ALDE. Daca cei de la ALDE vor decide si ei sa-l sustina pe Mircea Diaconu, ceea ce este probabil si posibil, dar nu pot sa vorbesc in numele lor, evident ar fi doua partide care ar sustine acelasi candidat si trebuie sa muncim impreuna pentru aceasta candidatura. Mai departe, daca ies de la guvernare, colaborarea noastra poate fi si dincolo de Mircea Diaconu, in zona parlamentara si in zona discutiilor pentru un nou Guvern, pentru ca, practic, Romania va avea nevoie de un nou Guvern si eu sunt un sustinator al ideii ca acest Guvern nu functioneaza bine, ca e nevoie de o buna guvernare, de oameni competenti", a afirmat Ponta, intr-o conferinta de presa, potrivit Agerpres.

Intrebat daca doreste o colaborare sau o alianta cu ALDE, Ponta a precizat: "Din punctul nostru de vedere, in functie de ce se decide la ALDE, in aceasta dupa-amiaza sau in zilele urmatoare, putem sa sustinem acelasi candidat, pe domnul Diaconu, putem sa fim de acceasi parte a baricadei, adica in opozitie fata de acest Guvern si putem sa conlucram, dar in functie de decizia lor. Nu pot sa vorbesc de ce va face ALDE. Daca ALDE il sustine pe Mircea Diaconu - colaboram, daca ALDE iese de la guvernare - colaboram".

El a precizat ca liderul ALDE, Calin Popescu-Tariceanu, nu i-a cerut sa-i sustina candidatura la prezidentiale.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.