Prim-vicepresedintele PNL, Rares Bogdan, a reationat la propunerea facuta de PSD, pentru functia de ministru al Justitiei, Dana Garbovan.

"Tupeul doamnei Garbovan este maxim. Dovedeste o memorie selectiva a propos de pozitiile sale referitoare la OUG 13, PSD etc. Cine acuza DNA de «derapaj», in februarie 2017, dupa ce procurorii au deschis dosar pentru adoptarea OUG 13, nu doamna Garbovan? Si ce sa vezi, imediat, Tariceau a atacat-o la CCR. Iar bratul lung de la CCR a stabilit, in acelasi februarie (ce repede s-au miscat, trebuia aparat Iordache!!), ca ancheta este ilegitima, abuziva, ca a adus «o stare de tensiune» si «o presiune psihica» asupra Guvernului, care a avut ca efect «descurajarea/intimidarea» acestuia de a legifera. Va amintesc ce viza ancheta DNA:

*Favorizarea faptuitorului

*Prezentare cu rea-credinta, de date inexacte, Parlamentului sau Presedintelui Romaniei cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister, pentru a ascunde savarsirea unor fapte de natura sa aduca atingere intereselor statului

*Sustragerea sau distrugerea de inscrisuri

*Sustragerea sau distrugerea de probe ori de inscrisuri

*Fals intelectual

I-am mirosit ambitia inca din 2017-2018. Am spus primul, raspicat, in emisiunile mele, ca este vazuta drept solutie pentru MJ, banuiam ca mizele ei depasesc afirmatiile care ajutau, pur si simplu, PSD-ALDE sa confiste justitia. Voit sau nu, nu stiu, dar era limpede pentru mine ca este un as din maneca mizerabila a Coalitiei.

Totodata, doamna Garbovan a fost una dintre navele-amiral ale pulverizarii rapoartelor critice ale GRECO, considerandu-le «vadit subiective», pline de «erori grosiere», «partinitoare», «superficiale», «analize eronate». GRECO critica Sectia Speciala pentru Magistrati, sustinuta de doamna Garbovan, folosirea excesiva a OUG, dar si tentativa de dezincriminare a unor fapte penale, care ar submina lupta impotriva coruptiei.

Citeste si:
Percheziții DNA la Ministerul Finanțelor. Biroul unui șef din...
Percheziții DNA la Ministerul...

Va amintesc ca doamna Garbovan a criticat si organizarea referendumului din 26 mai. Si cate si mai cate!! Despre ce vorbim aici? Cum sa treaca cu vederea presedintele Romaniei asa ceva? Sunt convins ca nu o va accepta. Daca doamna Garbovan a pus umarul (sa zicem ca involuntar) la intoarcerea Justitiei in anii 2003-2004, presedintele Iohannis si-a riscat mandatul pentru a bloca tentativele odioase de a o confisca in folos politic. A iesit in strada deoarece Romania era pe punctul de a fi acaparata de un grup infractional organizat!

De asemenea, in timp ce seful statului cerea un pact national pentru Justitie, doamna Garbovan il sabota: «Propunerea Presedintelui Klaus Iohannis de a include problema justitiei intr-un «acord/pact national» pe care sa-l semneze toate partidele, este pur si simplu demagogie si folosirea – pentru a cata oara? – a subiectului justitiei in scop electoral si populist». Iar Dancila are lipsa de decenta sa o propuna pe Garbovan la Justitie!! Sfidare fara margini!", a explicat Rares Bogdan pe Facebook.

Citeste si:
Parlamentul a aprobat bugetul de stat pentru anul 2024
Parlamentul a aprobat bugetul...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.