Senatorul liberal, Florin Citu, sustine ca alianta PSD-ALDE "fura din banul public", iar "datoriile totale ale intreprinderilor publice nefinanciare sunt de 55,13 miliarde de lei". 

"PSD+ALDE- Grup Infractional Organizat!

Sa va arat cum fura PSD+ALDE din banul public cu aprobarea Sistemului (Sistemul care a reactioant asa violent acum doua zile cand s-a vazut amenintat).

Numarul inreprinderilor publice nefinanciare este de 1565. DAR 249 intreprinderi publice aflate in diverse stadii de insolventa, faliment, reorganizare judiciara sau dizolvare.

Acum atentie mare!

Citeste si:
Cîțu a anunțat tăierea subvențiilor partidelor politice în 2021
Cîțu a anunțat tăierea...

Datoriile totale (sume ce trebuie platite intr-o perioada de pana la 1 an si peste 1 an) ale intreprinderilor publice nefinanciare sunt de 55,13 mld. lei.

Va rog sa va uitati atent la aceasta cifra. Reprezinta 6% din PIB. Ca sa intelegeti cum se fura din banul public.

Modelul PSD+ALDE de a sifona banul public prin companii de stat a facut ca Societatea Complexul Energetic Oltenia SA sa treaca in anul 2018 la pierdere bruta de 997.222 mii lei de la un profit brut de 275.916 mii lei in anul 2017.

Intr-un an peste un miliard de lei in buzunarele PSD+ALDE. Asa se fura la scara mare.

Citeste si:
Mai multe opere de artă furate din Anglia, identificate în județul...
Descoperire surprinzătoare:...

Alt exemplu, CFR Calatori, unde se vede foarte clar cum sunt furati banii de PSD+ALDE. Cand a venit PSD+ALDE in 2016 compania aprimea o subventie anuala de la buget (adica noi toti o sustineam) care acoperea aproape 95% din cheltuieli. Adica inregistra o pierdere mica.

Dupa doi ani de program de guvernare PSD, furtul plus tot felul de pomeni au facut ca subventiile pentru sustinerea transportului feroviar public de calatori sa ajunga la 1.3 miliarde lei, - iar pierderea la aproape 400 milioane lei.

Inca 400 milioane lei in buzunarele PSD+ALDE.

Iar lucrurile sunt ingrozitoare si in 2019. PSD+ALDE simt ca nu mai stau mult si au inceput sa bage mana pana la cot in banul public.

Citeste si:
Tăriceanu: „Firea greşeşte cautând vinovaţi pentru înfrângerea de...
Tăriceanu, despre înfrângerea...

In buget subventiile pentru companiile care ar fi trebuit sa fie finanatate 100% din bani proprii erau in valoare de 19 miliarde lei pentru tot anul.

Sa fie foarte clar pentru toata lumea. Acestea sunt companii care se finanteaza teoretic 100% din fonduri proprii. Totusi primesc zeci de miliarde subventii de la buget. Intelegeti schema?

Deja s-au sifonat 10 miliarde lei in primele 6 luni (bani in buzunarele PSD+ALDE) iar rectificarea bugetara a crescut suma totala la aproaximativ 22 miliarde lei. Nu le ajungeau 19 miliarde.

La toate aceste gauri adaugati si informatia de ieri cu secretizarea documentelor de la MFP si aveti imaginea clara a grupului infractional organizat- PSD+ALDE.

Curtea de Conturi trebuie sa intervina sa opreasca acest furt. Dar este clar pentru mine ca dupa ce a primit pensii speciale de la PSD+ALDE nu mai are «motivatie»", a scris Citu pe pagina sa de Facebook.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.