Avocatul Gheorghe Piperea reactioneaza dupa afirmatiile senatorului liberal Florin Citu, care sustine ca "bugetarii sunt privilegiatii societatii", avand salarii nete duble fata de cele din privat.

"Sa luam 1,2 milioane ca cifra a 'bugetarilor' pe care vrea sa ii mazileasca cel mai psihedelic senator roman, tiribomba bancara si macro-prudentiala Catu Fl., ministru de finante in guvernul din umbra al opozitiei. Fiecare dintre acesti oameni inseamna cel putin 3 votanti (sot/sotie, tata + mama). Adica, un minim de 3,6 milioane de voturi.

Daca ii ameninti zilnic pe zisii bugetari ca le tai salariile atat de mult incat sa ajunga la media din 'privat' (unde, btw, acelasi senator - tiribomba vrea sa elimine orice salariu minim, lasand “privatul” la decizia discretionara a corporatiei), cam ce reactie trebuie sa astepti de la ei, ca votanti la nu mai putin de trei tipuri de alegeri intr-un an?

Isarescu-Basescu-Boc au taiat in 2010 cca 25% din salariile bugetarilor (nota: in cazul meu, taierea a fost de 47%, ca nu puteau profesorii universitari sa viseze la o treime din salariile omologilor lor din Ungaria sau la o zecime din salariile omologilor lor din Franta). Dupa aceasta mareata fapta de arme a puterii de “dreapta” de atunci, PSD a avut nevoie de mai putin de doi ani ca sa preia puterea.

Tipii astia dastept din PNL nu isi dau seama in ce rahat ii baga acest frustrat (ca nu a putut intra in CA al BNR)? Nu ca m-ar interesa prea mult destinul formatiunii politice a lui Orban L., dar nu as vrea sa asist la inca 5 ani de baltire economica si morala pe motiv de falsa lupta anti-coruptie.

PS Frustratul si netalentatul domn Citu nu stie ca in acel milion de bugetari intra si medicii, si personalul sanitar, si profesorii, si politistii, si militarii, si pompierii si chiar si magistratii. Adica, strada, scoala, spital, mantra militantilor libertarieni si neo-marxistu. Plus justitea. El crede, saracul, ca bugetar este numai lucratorul din ministere si primarii si ca numarul astora ne e mai mare de 2 sute de mii (prea multi, de altfel). Daca sunt excedentari sau ineficienti, pe astia ii dai afara sau ii sanctionezi individual.

Nu te apuci, in stil comunist/fascist sa ii sanctionezi pe toti pentru vina catorva. Nu de alta, dar te poti trezi cu inca un milion de plecati din tara. Locurile libere urmand sa fie ocupate de specialisti sau muncitori straini, care or sa vina aici cu tot cu cultura si vitalitatea lor natalista debordanta", a scris Piperea pe Facebook.

Citeste si:
Culiță Sterp a scăpat de controlul judiciar. Artistul poate susține...
Culiță Sterp a scăpat de...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.