Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoana, explica impactul vizitei presedintelelui Klaus Iohannis in SUA.

"Moment de maturitate deplina in parteneriatul strategic romano-american. Noua vizita a presedintelui Romaniei la Washington consfinteste rolul Romaniei de aliat privilegiat al Americii in Europa. La 30 de ani de la prabusirea comunismului, la 22 de ani de la lansarea Parteneriatului Strategic si la 15 ani de la intrarea tarii noastre in NATO, transformarea in politica externa si de securitate a tarii noastre este remarcabila.

Salut reconfirmarea importantei strategice a zonei Marii Negre pentru securitatea transatlantica si a securitatii energetice ca parte indisolubila a securitatii nationale si zonale. Relatia tarii noastre cu Statele Unite si Uniunea Europeana trebuie sa ramana si pe mai departe un teren al actiunii comune a tuturor fortelor politice si al interesului superior al natiunii romane", a scris Mircea Geoana pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.