Politica18 August 201919:03

Lectura de un minut

Sindicalistii Sanitas de la Spitalul de Neuropsihiatrie si Masuri pentru Siguranta Sapoca sustin ca personalul medico-auxiliar din unitatea medicala este insuficient si este "inadmisibil" ca, in weekend, o asistenta, un instructor si o infirmiera sa ramana sa supravegheze 70 de pacienti cu probleme psihice.

"Este inadmisibil ca in weekend o asistenta, un instructor si o infirmiera sa ramana sa supravegheze 70 de pacienti cu probleme psihice si in cod penal. Nimeni nu s-a gandit la pericolul pe care noi, conducerea sindicatului l-a sesizat de fiecare data in intalnirile pe care le-am avut cu conducerea spitalului si memoriile catre minister. A trebuit sa moara oameni pentru a fi crezuti", au scris, duminica, pe pagina de Facebook, reprezentantii Sanitas Sapoca.

De asemenea, sindicalistii precizeaza ca sporul de periculozitate de 75% pe care l-au avut angajatii s-a diminuat la 50%, pe motiv ca "nu sunt bani".

"Conducerea sindicatului Sanitas Sapoca este alaturi de colegii care au fost de serviciu in noaptea in care si au pierdut viata pacientii din spitalul nostru, alaturi de familiile indurerate! Lupta sindicala prioritara pentru noi a fost continua pentru deblocarea posturilor, deoarece numarul personalului medico-auxiliar este insuficient. Discutii intense cu conducerea spitalului, memorii catre Ministerul Sanatatii si nimeni nu a luat nicio masura", afirma sindicalistii de la Spitalul din Sapoca.

Citeste si:
Aurescu: Am gasit in MAE o lipsă de motivatie
Aurescu: Am gasit in MAE o...

Un pacient alcoolic de la Spitalul de Neuropsihiatrie si Masuri pentru Siguranta Sapoca, judetul Buzau, a omorat, in noaptea de sambata spre duminica, patru pacienti si a ranit alti noua cu un stativ de perfuzie, scrie Agerpres.

Ministerul Sanatati a transmis duminica, intr-un comunicat de presa, ca in pavilionul in care s-a intamplat tragedia se aflau un medic si sapte asistenti, trei infirmiere si doi muncitori pentru supraveghere bolnavi psihic periculosi.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.