Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a sosit duminica dupa-amiaza la Spitalul din Sapoca, pentru a urmari finalizarea anchetei Corpului de Control a ministerului, precizand, ca "o prima opinie personala", ca tragedia s-ar fi putut evita.

Intrebata daca crede ca aceasta tragedie ar fi putut fi evitata, Pintea a raspuns: "O prima opinie personala - eu cred ca da."

Aceasta a sustinut ca ancheta Corpului de Control nu se se suprapune cu cea a Ministerului Justitiei.

"Inca de dimineata am trimis Corpul de Control pentru a vedea exact ce s-a intamplat. Am considerat ca este mai bine sa vin, impreuna cu cei de la Corpul de Control, sa finalizam in seara aceasta toate cercetarile care tin de Ministerul Sanatatii, pentru a putea trage niste concluzii si a lua niste masuri", a declarat Pintea.

Ea a precizat ca vor fi verificate inclusiv fisele de post ale personalului medical. "Sunt lucruri inca de neexplicat, vom vedea exact ce s-a intamplat, vom verifica fiecare aspect in parte, inclusiv fisa postului personalului medical", a adaugat Sorina Pintea.

Ministrul a mai spus ca nu s-a pus problema suplimentarii de posturi.

"In statutul de functii al acestui spital, in 2016 existau 828 de posturi, in acest moment exista 873 de posturi, deci au fost aprobate si finantate inca 45 de posturi. In plus, de ce nu s-au ocupat, daca au fost sau nu scoase la concurs, ramane de vazut", a punctat demnitarul.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.