Raluca Turcan a anuntat ca liberalii solicita convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului in perioada 26-30 august.

"PNL solicita convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului in perioada 26-30 august.
In contextul actual, este imperativ ca pana la inceperea sesiunii ordinare sa fie clarificat statutul unor proiecte aflate in Parlamentul Romaniei, dar care au fost vehement ignorate de majoritatea toxica PSD-ALDE.

Solicitam introducerea pe ordinea de zi a urmatoarelor proiecte, in concordanta cu regulamentul Camerei Deputatilor si a Constitutiei:

  • Abrogarea recursului compensatoriu, in urma caruia un numar alarmant de 19000 de infractori au iesit din inchisorile Romaniei. Multi dintre acestia au recidivat deja si s-au intors in spatele gratiilor. Si mai multi insa sunt in continuare in libertate si reprezinta un pericol real pentru cetateni.
  • Desfiintarea sectiei speciale de investigare a magistratilor. Aceasta sectie este doar un mijloc politic prin care actuala coalitie de guvernare incearca sa politizeze si sa subjuge justitia, afectatand astfel independenta actului de justitie.
  • Abrogarea Ordonantei 51/2019 care scoate transportul rutier interjudetean de persoane din sfera serviciilor publice. Aceasta Ordonanta a fost atacata inclusiv de Avocatul Poporului la Curtea Constitutionala, care a intarit faptul ca transporturile rutiere de persoane sunt si trebuie sa ramana in continuare servicii publice.
  • Respingerea OUG 114 - Ordonanta lacomiei PSD- ALDE care a aruncat in aer cursul leu/euro, care a saracit populatia, care a blocat creditarea si a saracit investitorii.
  • Respingerea Legii privind amnistia si gratierea, ascunsa la Comisia Juridica si care poate oricand sa loveasca din nou, in favoarea infractorilor", a scris Turcan pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.