​Reducerea bugetului Ministerului Fondurilor Europene, la rectificarea bugetara, arata esecul guvernului PSD-ALDE in atragerea fondurilor europene, sustine europarlamentarul PNL Siegfried Muresan.

"Proiectul rectificarii bugetare arata esecul Guvernului PSD – ALDE in atragerea fondurilor europene

Proiectul publicat astazi de Ministerul Finantelor prevede reducerea bugetului Ministerului Fondurilor Europene (MFE) cu aproape 700 de milioane de lei din cauza ca executia bugetara a MFE este de doar 18% dupa primele 6 luni.

Trebuie sa ne amintim declaratia fostului ministru al Fondurilor Europene Rovana Plumb, de la inceputul anului: «Am crescut bugetul MFE pentru a sprijini mai mult implementarea proiectelor europene. (...) Acesti bani sunt necesari pentru a incheia contracte de finantare pentru proiectele derulate din fonduri europene, pentru platile efective pe care le vom face catre beneficiari, pentru supracontractare si evitarea pierderii de bani europeni.»

Rectificarea bugetara dovedeste, deci, ca implementarea proiectelor europene de catre MFE este sub asteptarile Guvernului de la inceputul anului. Si, cel mai probabil, Guvernul va mai taia din bugetul MFE si la urmatoarea rectificare bugetara avand in vedere executia bugetara redusa.

Esecul Guvernului PSD - ALDE in utilizarea banilor europeni se vede si mai clar atunci cand ne uitam la rata de absorbtie a fondurilor UE structurale si de investitii aferente exercitiului financiar 2014 - 2020. Romania a atras doar 24% din acesti bani, adica mai putin de un sfert, dupa 5 ani si jumatate de la debutul actualului exercitiu financiar de 7 ani.

Fondurile europene reprezinta principala sursa de dezvoltare economica a Romaniei. Sunt bani gratis pe care ii avem la dispozitie. Acest guvern ne tine pe loc din cauza nepriceperii in atragerea fondurilor europene", a declarat Muresan pe pagina sa de Facebook.

Potrivit proiectului rectificarii, bugetul Ministerulului Fondurilor Europene scade cu 681,9 milioane lei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.