Un cutremur cu magnitudinea revizuita in urcare la 6,4 s-a produs duminica in largul coastelor nord-estice ale Japoniei, a anuntat agentia nipona de meteorologie care a precizat ca nu a fost emisa alerta de tsunami, relateaza Kyodo.

Seismul a avut loc la ora locala 19:23 p.m. (10:23 GMT), iar epicentrul a fost stabilit in largul coastelor prefecturii Fukushima.

In urma seismului nu au fost consemnate pagube materiale imediate.

Centralele nucleare din regiune, Fukushima Daiichi si Fukushima Daini, nu au identificat anormalitati in functionare in urma cutremurului, au indicat operatorii acestora.

Un oficial din cadrul agentiei a atras atentia in cadrul unei conferinte de presa organizata dupa seism ca alte miscari telurice de intensitate similara s-ar putea produce in regiune pe parcursul saptamanii urmatoare.

Totodata, epicentrul a fost stabilit initial la o adancime de 50 de kilometri, insa a fost revizuit la 45 de kilometri.

In Japonia au loc anual aproximativ 20% dintre seismele inregistrate la nivel mondial cu magnitudinea 6 sau mai mare.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.