Cei din MAI trebuie sa isi faca datoria asa cum prevede legea, fara niciun fel de abatere, iar cei care nu inteleg sa faca lucrul acesta trebuie sa plece acasa, a declarat ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor, care a anuntat ca aceia care au gresit in cazul de la Caracal vor plati.

"Toleranta mea este zero in ceea ce priveste modul in care inteleg sa-si faca datoria colegii nostri. Nimeni nu va fi iertat in momentul in care nu-si indeplineste indatoririle de serviciu asa cum ar fi trebuit sa o faca, iar cei care sunt vinovati pentru cazul de la Caracal, fara niciun fel de rezerva, vor plati, indiferent cine sunt aceste persoane", a declarat Fifor, la minister, potrivit Agerpres.

El a precizat ca s-a intalnit miercuri cu sefii structurilor din MAI pentru a identifica masurile care se impun pentru ca o situatie similara celei de la Caracal sa nu mai aiba loc.

"Inca de dimineata m-am intalnit cu colegii din structurile de comanda ale Ministerului de Interne, pentru ca doresc sa intram intr-un amplu proces de analiza pe structurile Ministerului de Interne, si nu ma refer doar la cele centrale, si pe o analiza in fiecare judet, in fiecare inspectorat de politie, pentru ca un lucru este cert - situatii cum este cea de la Caracal nu trebuie sa se mai repete si, prin urmare, impreuna cu colegii, vom avea un plan de masuri extrem de abrupt, care sa poata sa duca in primul rand la prevenirea unor astfel de tragedii si, pe de alta parte, sa putem sa incepem o reasezare in profunzime a acestui minister", a mai spus Fifor.

El a aratat ca a solicitat ca pana la sfarsitul acestei saptamani sa aiba o situatie privind managementul fiecarui inspectorat de politie in parte.

"Am solicitat o prioritizare in functie de problematicile care apar in fiecare judet (...). Nu vreau sa induc ideea ca se fac taieri de capete sau cum am mai auzit, insa, repet, cei din Ministerul de Interne trebuie sa-si faca datoria asa cum prevede legea, fara niciun fel de abatere de la lege, iar cei care nu inteleg sa faca lucrul acesta trebuie sa plece acasa", a afirmat Fifor.

El a precizat ca in acest moment ancheta privind cazul de la Caracal a fost preluata de DIICOT, iar MAI are doar o functie de suport, insa exista si masuri care se pot lua imediat.

"Exista masuri care apar in raportul Corpului de control al ministrului, masuri pe care le punem in miscare incepand de astazi. Am dispus domnului Florian Dragnea (n.r. - cel care asigura conducerea IGPR) sa-mi prezinte care sunt masurile si care au fost actiunile puse in miscare", a anuntat Mihai Fifor.

Citeste si:
Caracal devine stațiune turistică. Alte 35 stațiuni turistice din...
Caracal devine stațiune...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.