Premierul Viorica Dancila sustine ca Laura Codruta Kovesi trebuia sa "isi revolve problemele din tara si pe urma sa candideze la functia de procuror-sef european".

"Doamna Kovesi a plecat de la DNA nu ca a vrut dumneaei, ci pentru ca exista un raport. Eu cred ca era bine sa isi rezolve problemele din tara si pe urma sa candideze la aceasta functie.

Este numita si daca una dintre acuzatiile la adresa ei se va adeveri? Ce facem noi ca tara? Nu ma gandesc la ea, ci la imaginea noastra, ca tara. Pentru mine e important ca noi, ca tara, sa ne recastigam credibilitatea.

Mi-as dori ca doamna Kovesi sa nu aiba nicio problema. Dar daca va fi problema, toti se vor retrage si nu vor vorbi despre Laura Kovesi, ci despre Romania. Factura o va plati tara.

Eu nu afirm ca este vinovata sau nu, dar a fost schimbata din functie tocmai din cauza unor aspecte legate de activitatea dumneaei.

Modul in care a gestionat aceasta functie a fost unul defectuos, de aceea a fost si schimbata", a afirmat sefa Guvernului, potrivit Ziare.com.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.