Andrei Caramitru sustine ca "USR este puternic si va creste in urmatorii ani tocmai pentru ca este profund anti-ierarhic, organizat de jos in sus, se adapteaza rapid si nu poate ramane inchistat".

"MARILE STATUI DE STICLA

Nicholas Taleb (probabil cel mai mare expert despre risc - un trader matematician si filozof) ne invata ceva simplu. Organizatiile dictatoriale si ierarhice sunt cele mai “fragile”. Par puternice, ne neclintit, insa nu se pot adapta la schimbarile societatii. Si cand cad - se spulbera. Ca o statuie mare de sticla. De asta vedem dictaturile cazand brutal si peste noapte. De asta vedem degringolada partidelor traditionale din tarile democratice.

Asa este acum si Romania. Cu PSD, BOR, structurile statului, partidele de “lider”. Structuri ierarhice osificate. Care nu se pot schimba. Le este imposibil. Societatea in jurul lor insa s-a schimbat atat de mult incat se vor spulbera in mii de bucatele.

USR este puternic si va creste in urmatorii ani tocmai pentru ca este profund anti-ierarhic, organizat de jos in sus, se adapteaza rapid si nu poate ramane inchistat.

PNL este undeva intre. Pe de o parte are oameni buni si este mai descentralizat decat PSD, pe de alta parte are si multi oameni si structuri total osificate (si ultra-conservatoare). O sa vedem care aripa va castiga si daca se poate reinventa constant ca sa supravietuiasca pe termen mediu", a scris Andrei Caramitru pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.