Premierul Viorica Dancila a fost votata in Biroul Permanent National al PSD pentru a fi candidat la prezidentiale, au precizate surse pentru stirileprotv.ro. Decizia urmeaza sa fie validata in Comitetul Executiv.

Update 17:33- Viorica Dancila a fost votata in CEx pentru a candida la prezidentiale. Decizia finala va fi luata la congresul PSD care va avea loc pe data de 3 august, potrivit hotnews.ro.

Decizia social-democratilor survine dupa ce au esuat negocierile cu ALDE si cu PRO Romania in vederea desemnarii unui candidat comun.

Potrivit surselor social-democrate, decizia ar fi fost votata cu majoritate de voturi. Au existat doua voturi impotriva: cel al lui Paul Stanescu si al lui Dumitru Buzatu.

Mai departe, ar urma votul din CEX, unde drept de vot detin toti liderii din teritoriu, insa majoritatea si-au declarat deja sustinerea pentru Dancila.

Intrucat nu a avut sustinerea partidului pentru a intra in cursa pentru Cotroceni, Gabriela Firea s-ar fi retras din cursa interna a PSD pentru desemnarea candidatului la alegerile din toamna.

Anterior, Gabriela Firea declarase ca l-ar putea invinge pe actualul presedinte Klaus Iohannis daca as fi candidatul PSD, ALDE, Pro Romania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.