Andrei Caramitru, membru USR, sustine ca bani sunt, "insa vom intra in faliment din cauza pensiilor speciale si a salariilor pentru amante si politruci analfabeti".

"Colaps financiar. Statia Grecia a fost depasita, mergem spre statia Venezuela.

Va spuneam in Decembrie ca ne vom apropia de 5% deficit anul asta. Nimeni nu a avut curajul atunci sa dea o cifra atat de dura. Si mai spuneam ca Guvernul a masluit cifrele pe 2018z

Acum, Eurostat ne spune ca deficitul bugetar pe primul trimestru este de 4.5% din PIB. Insa ministerul de finante zice ca e minus 0.5% pentru primul trimestru (intre timp a ajuns cam la 2% conform calculelor lor). O diferenta uluitoare.

Caramitru: Guvernul masluieste cifrele

Ce se intampla? Guvernul masluieste cifrele. E foarte grav.


  • In Europa, calculul este facut pe sistemul ESA (care se uita la toate cheltuielile angajate, chiar cele pentru care plata a fost amanata). Asa e normal si asa face orice firma cat de mica;

  • Ministerul de Finante ne da cifre de deficit “cash”. Este fals si absurd, este contrar standardelor de raportare. E ca si cum nu platesti nimic o luna in firma ta si te lauzi cu marja de profit de 100%;

  • anul trecut si la inceputul anului, guvernul a masluit cifrele (o spune chiar Comisia Europeana). A amanat rambursari uriase de TVA care acum au intrat in plata, printre multe alte smecherii.


Ca sa va dati seama un pic: 5% deficit inseamna faliment. Maximumul agreat de noi prin tratatele Europene este 3%. Diferenta de 2% este exact costul pensiilor speciale. Inca 2% merg pe salarii nesimtite la stat catre amante, veri si nepoti.

Deci bani sunt. Insa vom intra in faliment din cauza pensiilor speciale si a salariilor pentru amante si politruci analfabeti", a scris Andrei Caramitru pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.