Liderul USR, Dan Barna, a declarat ca motivul pentru care candideza pentru functia de presedinte este acela de a transforma Romania intr-o tara din care tinerii sa nu isi mai doreasca sa plece.

"Un presedinte care-si asuma rolul acesta, de a fi prezent constant, nu doar in crize, in viata societatii, este un presedinte care poate sa dea energia aceea care lipseste. Eu candidez dintr-un motiv foarte simplu: eu chiar vreau sa transformam Romania in tara din care tinerii sa nu mai vrea sa plece. Astazi, 50 la suta din tinerii de liceu isi vad viitorul in alta parte, in afara tarii. Este cel mai amarnic si mai dureros indicator. Cu acest indicator, in 20-30 de ani o sa fim o tara vai de capul nostru. Ca sa schimbam acest indicator, sa schimba aceasta tendinta, e realist sa facem asta exact cu vechea clasa politica, cu cei care ne-au adus aici? Despre asta este vorba. Chiar e nevoie la Cotroceni de ceea ce insemana energia si ADN-ul acesta tanar si proaspat al USR-PLUS", a declarat, luni seara, la Digi 24, Dan Barna, citat de Ziare.com.

Dan Barna a fost intrebat, luni, la Digi 24, ce parere are despre declaratia ministrului Finantelor, Eugen Teodorovici, care a spus ca legea pensiilor se va pune in aplicare, dar este "o aventura frumoasa".

"Termenul aventura e legat de termenul << aventurier >>, ori cei care ne conduc acum sunt aventurieri politic. Declaratiile acestea, incercarile de a fi simpatic sunt goale de continut. (...) Este o revolta in societate pe ideea ca pensia speciala este un lucru meritat. Nu este un lucru meritat, contributivitatea este un lucru meritat", a spus Barna.

Presedintele USR a afirmat ca acordarea unor astfel de pensii "este o nedreptate majora" pentru celalalti cetateni, a caror revolta a catalogat-o drept "foarte indreptatita".

"In momentul in care va veni guvernarea USR - PLUS nu se vor taia pensiile. Nu e vorba de a taia pensii si salarii. Romania nu este o tara saraca, este o tara in care se fura, licitatiile sunt trucate, munca nu e recunoscuta si in care pilele si combinatiile au blocat proiecte", a mai declarat Dan Barna.

Citeste si:
Parlamentul se întrunește pentru învestirea Guvernului Ciolacu....
Parlamentul se întrunește...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.