Presedintele PNL, Ludovic Orban, a solicitat premierului Viorica Dancila demiterea de urgenta a presedintelui CNAS, Razvan Vulcanescu.

"Tara arde si Vasilica Viorica Dancila se viseaza presedinte, in timp ce se profileaza un dezastru bugetar, se profileaza o criza de o gravitate extrema in ceea ce priveste functionarea autoritatilor locale, in timp ce romanii nu mai pot sa utilizeze cardurile de sanatate de 22 de zile consecutiv, iar sistemul de sanatate nu poate sa furnizeze in conditii normale serviciile de asistenta sanitara catre cetatenii romani", a spus Ludovic Orban, luni, intr-o conferinta de presa sustinuta dupa Biroul Executiv al PNL, potrivit News.ro.

Orban afirmat ca situatia este extrem de grava si din acest motiv trebuie luate decizii.

"Ii solicitam premierului Dancila sa-l demita de urgenta pe presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, pe dl Vulcanescu, nu poate sa ceara public demisia, pentru ca atat numirea, cat si demiterea presedintelui Casei de Asigurari sunt facute de prim-ministru si ii readuc aminte pe aceasta cale ca domnul Vulcanescu este in pixul domniei sale, cum le place sa zica PSD-istilor. Si daca nu semneaza decizia de premier de demitere inseamna ca este de acord cu gravele disfunctionalitati din sistemul de sanatate care sunt provocate de incompetenta acestui presedinte de casa de sanatate. Cred ca si pe doamna Pintea ar trebuit sa o trimita inapoi la Baia Mare dupa declaratiile domniei sale ca nu poate sa ia o decizie legata de demiterea presedintelui de casa de sanatate in conditiile evidente in care sistemul de sanatate este pus in paranteza", a sustinut Orban.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.