Deputatul USR Catalin Drula sustine ca "prostia devastatoare a Guvernului Dancila a mai blocat cativa ani proiectul autostrazii Comarnic-Brasov".

"Prostia devastatoare a Guvernului Dancila a mai blocat cativa ani proiectul autostrazii Comarnic-Brasov.

La scurt timp dupa preluarea mandatului dna. Dancila i-a trimis acasa pe expertii de la Banca Mondiala care incepusera munca de pregatire a proiectului de autostrada.

Dna. Dancila si consilierul Valcov n-aveau nevoie de studii geotehnice si proiectare serioasa si de o licitatie bine pregatita. In numele "accelerarii proiectului", au scos din maneca (a 4-a oara in 15 ani) solutia magica a PPP-ului.

Am spus de la acea vreme ca nu e nicio sansa de reusita avand in vedere documentatia superficiala (niste fituici pe post de caiet de sarcini) intocmita de Comisia de Prognoza, cea insarcinata sa gestioneze construirea autostrazii.

Ieri, dna. Dancila a anuntat abandonarea incercarii de PPP marcand astfel inca niste ani pierduti pentru proiect.

Daca ar fi lasat proiectul cu Banca Mondiala sa se deruleze pana la capat astazi ar fi fost intr-un stadiu avansat si peste un an se putea lansa o licitatie serioasa pe baza unei documentatii bine facute cu studii de teren reale in spate. Cu metoda Valcov, azi n-avem nimic.

Pentru a compensa, dna. Dancila a anuntat declararea autostrazii de “importanta nationala”. E greu de comentat asa ceva, dar mi-am adus aminte ca prin administratia romaneasca exista aceasta boala - clasificarea proiectelor drept strategice, de interes galactic, de importanta planetara. Recursul prostilor incapabili in fata neputintei proprii. Daca tot nu le facem, macar sa le declaram.

Doamna Dancila, autostrada are deja importanta nationala si chiar europeana (este partea din reteaua TEN-T extinsa)!

Ce nu are este o echipa de oameni competenti si cinstiti care sa se ocupe de ea. Macar daca nu va bateati joc de Banca Mondiala azi aveam un proiect ca lumea, asa n-avem nimic. _Parjol_ este PSD la guvernare!", a scris Catalin Drula pe Facebook.

Citeste si:
„Autostrada electrică” a Moldovei: Un retur Suceava-București, de...
„Autostrada electrică” a...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.