Parlamentul European sustine in continuare candidatura Laurei Codruta Kovesi pentru sefia Parchetului European, potrivit unui comunicat al PE.

"La cererea Conferintei presedintilor Parlamentului European, presedintele David Sassoli va trimite in orele urmatoare o scrisoare Consiliului pentru reafirmarea sprijinului deplin al Parlamentului pentru Laura Codruta Kovesi ca procuror sef european", se arata in acest comunicat.

Anuntul vine dupa ce, cu doua zile in urma, Dacian Ciolos, liderul grupului parlamentarilor europeni Renew Europe, a anuntat ca Franta o va sustine pe Laura Codruta Kovesi pentru sefia Parchetului European.

"Inaintea reuniunii informale a ministrilor de Justitie si Afaceri Interne de la Helsinki, Parlamentul doreste sa reafirme angajamentul fata de Laura Codruta Kovesi drept candidat al Parlamentului European pentru postul de procuror sef european. Este esential ca anchetele si urmarirea penala a prezumtivelor infractiuni impotriva bugetului UE, a coruptiei sau TVA transfrontaliera sa fie asigurate cat mai rapid posibil", a declarat David Sassoli, presedintele PE, conform Hotnews.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.