Compania Facebook urmeaza sa fie amendata cu 5 miliarde de dolari de catre Autoritatea americana in domeniul concurentei (FTC), dupa o ancheta care a scos la iveala incalcarea de catre gigantul social media a normelor privind protectia datelor personale ale celor 2,2 miliarde de utilizatori, a informat presa americana, citata sambata de BBC si dpa.

FTC a investigat cu privire la acuzatiile potrivit carora compania de consultanta politica cu sediul la Londra, Cambridge Analytica, care a lucrat pentru campania prezidentiala din 2016 a lui Donald Trump, ar fi obtinut in mod necorespunzator datele a circa 87 de milioane de utilizatori Facebook. Membrii FTC au votat saptamana trecuta in favoarea unui acord de intelegere (3 voturi pentru, 2 voturi impotriva).

Facebook si FTC au declarat pentru BBC ca nu au de facut niciun comentariu cu privire la informatiile publicate de presa americana. Cu toate acestea, BBC remarca faptul ca suma se incadreaza in estimarile facute de Facebook la inceputul acestui an, cand a anuntat ca se asteapta sa primeasca o amenda de pana la 5 miliarde de dolari.

Daca suma se va confirma, aceasta va fi cea mai mare amenda impusa vreodata de FTC unei companii din domeniul tehnologiei. Amenda reprezinta un sfert din profitul anual al companiei, informeaza Agerpres.

Ministerul Justitiei din SUA va analiza acordul, dar de obicei nu intervine pentru a schimba deciziile luate de FTC, potrivit presei din SUA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.