Premierul Viorica Dancila a anuntat vineri ca guvernul nu o va sustine pe Laura Codruta Kovesi pentru preluarea sefiei Parchetului European, anunta site-ul g4media.ro.

"Opinia mea personala este ca fiecare trebuie sa-si lamureasca anumite lucruri pe care le are de lamurit. Eu personal nu cred ca este oportuna o sustinere, dar acest lucru il vom stabili in forurile statutare. Este opinia mea si o sustin, pentru ca am spus mereu ca intotdeauna cand cineva ajunge intr-o functie trebuie sa isi lamureasca semnele de intrebare care planeaza asupra lui. Stiti foarte bine ca doamna Kovesi a fost revocata in timpul mandatului unui ministru al Justitiei din Guvernul pe care il conduc si imi pastrez parerea de atunci", a declarat Dancila la receptia de ziua nationala a Frantei, potrivit sursei citate.

Pe 3 aprilie, Curtea Suprema a revocat masura controlului judiciar dispusa impotriva Laurei Codruta Kovesi de procurorii Sectiei speciale pentru magistrati. Masura fusese impusa de Adina Florea, procurorul in dosarul aducerii lui Nicolae Popa in Romania, si a fost contestata de Kovesi.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.