Senatorul USR Florina Presada ii cere Avocatului Poporului, Renate Weber, sa sesizeze Curtea Constitutionala cu privire la Codul Administrativ.

"Doamna Weber a depus juramantul de Avocat al Poporului acum o saptamana. Are pe masa cel putin doua cereri sa sesizeze Curtea Constitutionala cu privire la Codul Administrativ dar dinspre Avocatul Poporului nu aud decat o liniste asurzitoare.

Doamna Weber, poate nu va place ca aveti aceasta competenta, conform Constitutiei, dar asta nu e o scuza pentru a nu sesiza CCR. Trebuie sa explicati romanilor - poporului, daca vreti - de ce nu dati curs solicitarilor privind Codul Administrativ. Trebuie totusi sa aflam si noi de ce nu vreti un control pe un act normativ despre care stim ca include prevederi declarate neconstitutionale anterior - cum sunt cele privind pensiile speciale pentru primari.

Asta ca sa nu mai pomenesc despre procedura adoptarii lor prin ordonanta de urgenta: Consiliul Legislativ zice si el in avizul dat deja ca ea nu este justificata in textul de fundamentare.

Doamna Avocat al Poporului, aveti de ales. Decizia va apartine. Reabilitati reputatia acestei institutii, pe care domnul Ciorbea a aservit-o unei majoritati parlamentare care a legiferat privilegii pentru penali si baroni locali sau nu?", a scris Florina Presada pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.