A treia zi de audieri in Comisia de ancheta privind alegerile din 26 mai confirma suspiciunile USR ca PSD-ALDE vor sa discrediteze Sistemul informatic de monitorizare a prezentei la vot si de prevenire a votului ilegal (SIMPV) astfel incat sa manipuleze rezultatele viitoarelor alegeri, se arata intr-un comunicat USR.

"A avut loc un adevarat asalt al PSD-ALDE impotriva Autoritatii Electorale Permanente (AEP), dupa ce presedintele institutiei a declarat cu subiect si predicat in cadrul audierii ca la alegerile europarlamentare si la referendum nu au fost constatate decat erori de completare a proceselor verbale, nicidecum fraude, si ca la nivelul BEC nu au fost constatate probleme legate de sistemul informativ.

'Consider socante insistentele membrilor PSD-ALDE de a discredita Sistemul informatic de monitorizare a prezentei la vot si de prevenire a votului ilegal. A fost linia de atac pe tot parcursul audierilor reprezentantilor principalelor institutii, precum MAI, MAE si, astazi, AEP. Presedintele AEP a confirmat ca institutia pe care o conduce nu are expertiza, capacitatea si resursele de a gestiona un asemenea sistem. Asistam la o sarada bazata pe informatii incomplete lansate in spatiul public', a declarat Daniel Popescu, reprezentantul USR in Comisia de ancheta privind alegerile din 26 mai.

In stilul caracteristic, PSD-ALDE doreste sa faca inca un pas catre eliminarea SIMPV prin crearea unui program paralel celui realizat de STS si care a functionat in timpul alegerilor. Olguta Vasilescu a propus in Comisie crearea unui grup de experti IT care initial trebuia sa analizeze datele din SIMPV si eventuale disfunctionalitati ale sistemului electoral, dar astazi a iesit la iveala ca membrii Comisiei au fost indusi in eroare, iar adevaratul scop al grupului de experti IT este sa realizeze un soft paralel. USR considera ca acest nou program nu poate avea putere probatorie, caci el trebuie supus cel putin acelorasi teste la care a fost supus softul initial apartinand institutiilor statului", mentioneaza sursa citata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.