Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a declarat, miercuri seara, la Romania TV, ca pensiile speciale vor fi incluse intr-un pachet de masuri privind modul in care banul public sa fie cat mai bine cheltuit, care va fi discutat in prealabil in Guvern si Coalitie si care trebuie corelat cu rectificarea bugetara

"Partea de pensii speciale este una dintre masurile pe care Ministerul Finantelor Publice o va propune intr-un pachet de alte masuri cu privire la modul in care banul public sa fie cat mai bine cheltuit, intr-un mod cat mai eficient, cheltuit acolo unde produce valoare adaugata in economie.(...) Eu vad oarecum corelata, ca si moment, discutia pe acest pachet de masuri cu partea de rectificare bugetara, pentru a sti foarte clar care dintre aceste masuri vor fi acceptate la nivel de Coalitie si pentru care trebuie sa reglementam in acest sens si al caror impact va fi luat luat in calcul pentru ce a ramas din an si pentru anii care urmeaza. Adica unele se pot lua pe termen scurt, pe termen mediu sau pe termen lung. Dar va fi o discutie pe intregul pachet de masuri.

Toate aceste masuri, printre care si cea cu pensiile speciale, se vor discuta in prealabil la nivel de Guvern, la nivel de Coalitie, pentru a iesi clar cu masurile care se accepta a fi promulgate intr-un viitor foarte apropiat. Sunt mai multe scenarii pe care noi, la Finante, le vom propune spre discutie la Guvern. Va fi o situatie foarte clara cu toate pensiile, si cele pe baza de contributivitate si cele speciale. Absolut toate aceste pensii cu numar, cuantumul lor, mai multe scenarii de lucru. Se va discuta in primul rand in Guvern, in Coalitie, in cele doua partide, pentru a ne putea asuma o masura care poate va supara in stanga si dreapta(...) Nu discutam acum cum sa o aplicam pentru ca sunt mai multe scenarii de lucru", a explicat Teodorovici la Romania TV, citat de Hotnews.ro.

Ministrul Finantelor a precizat ca orice astfel de masura se va aplica tinand cont de toate prevederile legale in vigoare.

Citeste si:
Ciolacu, despre Iohannis: „Un agent electoral mincinos al...
Ciolacu, despre Iohannis: „Un...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.