Politica 9 Iulie 2019 14:46
Vicepresedintele Camerei Deputatilor, Florin Iordache, sustine ca PSD nu intentioneaza si nu a intentionat niciodata sa desfiinteze Sectia Speciala.

"Nu sunt de acord si va spun de ce. Din acest club fac parte si Franta si Anglia si Germania. Si Anglia si Germania si Franta au o serie de recomandari pe care nu le-au transpus si nu au de gand sa le transpuna. Atat timp cat suntem o tara independenta, cat avem un Parlament ales democratic, Parlamentul e singurul care poate modifica legislatia. In acest club putem functiona foarte bine cu Sectia intarita, care asigura o anumita siguranta si independenta reala a justitiei.

Atata timp cat GRECO a observat, spre exemplu, numai Sectia Speciala si deranjeaza foarte tare Sectia Speciala si GRECO nu a observat marile probleme din Justitie, ma refer aici la protocoale, ma refer la constituirea completelor, la influentarea si nerespectarea legii de cei care infaptuiesc justitia, sunt niste chestiuni de o gravitate foarte mare. Nu intentionam si nu am intentionat sa desfiintam Sectia Speciala. De ce aceasta Sectie cand exista la DNA era mai buna? Aceasta Sectie, asa cum este, trebuie sa functioneze mai bine, mai rapid, astfel incat acolo unde sunt probleme aceasta Sectie sa se ocupe de ele. Pe zona Sectiei nu putem interveni decat a ajuta pentru o mai buna operationalizare si functionare", a declarat Florin Iordache, conform Hotnews.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.