Politica 7 Iulie 2019 14:14
Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Lia Savonea, a transmis in mesaj de Ziua Justitiei.

"Incepand cu anul 1994, sarbatorim in prima duminica a lunii iulie 'Ziua Justitiei', simbol al unitatii profesionistilor dreptului, avand ca fundament increderea societatii in actul de justitie si, totodata, un bun moment de cugetare si reflectie asupra justitiei ca serviciu public in slujba cetateanului.

O zi ce reprezinta un moment de sarbatoare dedicat justitiei si tuturor celor care, prin contributia lor profesionala, o slujesc si o infaptuiesc, prilej pentru intreaga societate si toti profesionistii dreptului de a constientiza simbolic scopul fundamental al acesteia, si anume acela de a contribui la echilibrul social prin respectarea intotdeauna a suprematiei legii.

Independenta justitiei conferita la nivel constitutional atrage cu sine o imensa responsabilitate sociala pentru cei care o infaptuiesc si obligatia morala a unitatii corpului profesional al magistratilor in vederea garantarii acestei valori fundamentale, pentru protejarea tuturor cetatenilor in fata oricarei forme de arbitrariu.

Intr-un context in care justitia se afla intr-o perioada de framantari si cautari este de datoria noastra sa contribuim la regasirea echilibrului si la garantarea respectarii legii, ca factor stabil si stalp al unitatii si credibilitatii justitiei.

Doresc pe aceasta cale sa felicit toti magistratii care si-au desfasurat si isi desfasoara activitatea cu onoare si constiinta, avand ca motivatie a conduitei profesionale deplina respectare a legii, a justitiabililor si a valorilor fundamentale ale societatii democratice.

Imi exprim, de asemenea, respectul si aprecierea pentru contributia adusa in scopul indeplinirii actului de justitie de catre toti profesionistii dreptului, avand ferma convingere ca numai impreuna vom reusi sa mentinem o justitie independenta, intemeiata pe incredere si respect, valori indispensabile in perioade marcate de tensiuni.

Citeste si:
Handbal: CSM Slatina a bifat a doua victorie la Cupa Slatina
Handbal: CSM Slatina a bifat...

Consiliul Superior al Magistraturii, in calitate de garant constitutional al independentei justitiei, trebuie sa actioneze intotdeauna determinat si hotarat pentru mentinerea cadrului necesar unei justitii obiective, independente si puternice.

Va urez succes in continuare in activitatea desfasurata!", se arata in mesajul Liei Savonea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.