Politica 2 Iulie 2019 15:15
Presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, spune ca liderii Uniunii Europene transmit un semnal foarte prost cetatenilor prin tocmeala pe functii la Bruxelles, "mai ceva la piata".

"Sunt de parere ca mai-marii Uniunii Europene dau un semnal foarte prost catre cetatenii statelor membre prin aceste tocmeli de functii, mai ceva ca la piata, care au loc la Bruxelles. Si nici macar cu succes. Oamenii vad o imensa bataie pe ciolan, o mobilizare si un consum de energie cum nu au vazut, spre exemplu, la dezbateri despre ceea ce e cu adevarat de facut pentru rezolvarea marilor probleme comunitare.

Peste toate, insa, am privit cu stupefactie repriza de aranjamente cu iz de santaj dintre premierul bulgar, Boiko Borisov, si Frans Timmermans, vicepresedinte al Comisiei Europene si aspirant la fotoliul de sef al Comisiei. Totul transmis live, duminica noaptea, pe Facebook de catre Borisov. Elegant, ce sa zic...

Am vazut, astfel, cum se targuiesc principiile: te sustinem la sefia Comisiei Europene daca ne bagi in Schengen, ne ridici MCV-ul, ne faci hub regional de gaze samd zice bulgarul. Iar olandezul rade fericit si aproba, usor ingrijorat, totusi, ca se inregistreaza.

Tariceanu: Faptul ca asemenea lucruri au ajuns sa se dispute ca la talcioc e grav

Si totusi, dincolo de principii, macar e de apreciat ca premierul bulgar se zbate sa scoata cat mai mult pentru tara lui.

Al nostru presedinte e mult mai dur si mai intransigent: nimic despre Schengen, MCV ori Moldova, dar a reusit, batand cu pumnul in masa si negociind agresiv, sa obtina pentru sine dreptul de a fi de acord imediat cu orice decizie iau cei mari la Bruxelles", a scris Calin Popescu Tariceanu pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.