Andrei Caramitru, membru USR, sustine ca "traim intr-un sistem feudal, unde puterea e a 'baronilor' sau a 'nobililor' locali - cum spunea ieri cineva din PSD".

"Traim intr-un sistem feudal. Puterea e a 'baronilor' sau a 'nobililor' locali - cum spunea ieri cineva din PSD. Totul e pentru ei - taxele voastre sunt aruncate in salarii nesimtite, primarii uriase in sate pierdute, acum au bagat si pensii speciale pentru primari, PNDL-ul le alimenteaza firmele de casa prin proiecte fraudate si aberante.

Sistemul asta trebuie spart. Distrus din temelii si reconstruit. Cum?
- 1) eliminat PNDL. Banii vin doar la pachet cu proiecte serioase finantate si din fonduri europene
- 2) mult mai multi bani raman unde au fost platiti. Orasele mari sa nu mai finanteze aberant zone pesedizate si de fapt fara populatie si activitate economica. Avem nevoie de investitii mari in orase / zone metropolitane
- 3) schema primariilor setata central. Nu mai mult de x angajati pe mia de locuitori
- 4) satele mici comasate. Avem de 2 ori prea multe UAT-uri decat e normal (fata de media din Polonia de exemplu)
- 5) create zone metropolitane care sa fie gestionate coerent (satele din jurul oraselor devin cartiere)
- 6) judetele actuale eliminate. Noile judete sa fie in jurul unui oras mare si zona de 200km din jur care trebuie interconectata. Asa scapam de baronii rurali care stau cocotati peste nimic si doar fura. Centrul trebuie sa fie la orase", a scris Andrei Caramitru pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.