Purtatorul de cuvant al PSD, Mihai Fifor, a explicat care sunt avantajele adoptarii Codului Administrativ prin OUG.

"A fost adoptat Codul Administrativ, cerut cu insistenta de alesii locali ai tuturor partidelor politice.

Noua lege nu are o relevanta directa pentru cetateni. Dar va avea un rol major in reducerea birocratiei si a nenumaratelor blocaje din administratia publica centrala si locala.

Vor fi astfel accelerate investitiile si dezvoltarea comunitatilor, in beneficiul cetatenilor.

Este inlaturat blocajul generalizat din administratie, in care alesii locali se temeau sa mai semneze proiecte de investitii, pe motiv ca ar putea fi pusi sub acuzare. Acum este clar: oportunitatea apartine celor alesi de comunitate, iar legalitatea sau corectitudinea tehnica revine personalului de specialitate.

Se introduc termene precise si e clarificata procedura de revocare, demisie si numire a membrilor Guvernului. Deci dl. Iohannis nu va mai putea bloca functionarea unor ministere si a intregii tari, doar din cauza unor toane politice si a resentimentelor sale personale fata de partidele de guvernamant.

P.S. Domnule Orban, inainte de a ataca noua lege, va recomand sa va consultati cu primarii PNL, care au sustinut-o aproape in unanimitate, inclusiv in ceea ce priveste adoptarea ei prin ordonanta de urgenta", a scris Mihai Fifor pe pagina sa de Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.