Purtatorul de cuvant al PSD, Mihai Fifor, anunta ca marti se dezbate Legea pensiilor, iar miercuri va fi votul final.

"Astazi se dezbate Legea pensiilor in comisii, iar maine va fi votul final.

Am fost intrebat de unde avem vom avea bani sa sustinem cresterile mari ale pensiilor din noua lege.

Raspunsul este simplu: avem mai multe venituri la buget. In 2 ani de guvernare PSD, veniturile bugetare suplimentare au fost mai mari decat in toate guvernele Boc, Ponta si Ciolos la un loc.

Pana la finalul acestui an, PIB-ul va fi va fi mai mare cu 266 miliarde lei fata de cat era cand am venit la guvernare. Adica mai o crestere mai mare decat in toata perioada 2009-2016 (234 mld.).

Nu este un numar de magie, cum spune dl. Iohannis si ceilalti care nu inteleg economie. Este rezultatul masurilor de stimulare a cresterii economice.

Si nu este nicidecum o sarcina prea mare cum insinueaza cei din Opozitie. In prezent, ponderea in PIB a cheltuielilor cu pensiile este putin peste 7%, cu mult sub media UE de aproape 13%. Nu vom atinge aceasta medie nici in 2022, cand se va incheia cresterea graduala, iar pensiile vor ajunge la 11,7% din PIB.

Da, cresterile din noua lege a pensiilor sunt mari, pentru ca trebuie sa reducem decalajele enorme fata de Europa.

Un pensionar din Romania a muncit cel putin la fel de mult ca un pensionar european, deci merita respect si echitate din partea statului roman", a scris Mihai Fifor pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.