Deputatul USR Silviu Dehelean, membru al Comisiei juridice si secretar al Camerei Deputatilor, ofera publicitatii raspunsul primit de la ministrul Agriculturii, domnul Petre Daea, ca urmare a unei interpelari pe tema importurilor de produse agroalimentare care depasesc cu mult exporturile. Ministrul Daea nu doar recunoaste ca balanta comerciala cu produse agroalimentare a Romaniei este deficitara, dar isi si asuma ca merite proiecte derulate de companiile private prin lanturile de hypermarketuri, se arata intr-un comunicat USR.

"Cand domnul ministru Petre Daea misuna prin tara, pe la targuri si serbari campenesti, se ambitioneaza sa transmita jurnalistilor prezenti iluzia unei agriculturi de succes. In realitate, insa, dincolo de aparitiile mai degraba comice ale ministrului prin lanurile de grau sau rapita, cifrele ne demonstreaza ca Romania are o balanta de export-import negativa chiar si in agricultura.

In 2018, balanta comerciala cu produse agroalimentare a Romaniei a fost deficitara, recunoaste ministrul Petre Daea in raspunsul oficial primit de la Ministerul Agriculturii, adaugand manipulator ca situatia se datoreaza cresterii veniturilor populatiei. Oricat de straniu ar suna, pentru Petre Daea, balanta negativa este efectul imbogatirii populatiei. Romanii, in plina crestere a veniturilor, ar fi consumat tot mai mult si tot mai exotic, motiv pentru care importurile ar fi crescut exponential, sustine Daea, care indica astfel un vinovat pentru raportul export-import deficitar: romanul cu gusturi rafinate.

In alta ordine de idei, domnul ministru Daea trece in revista, in acelasi raspuns oferit, o serie de „programe speciale” destinate echilibrarii balantei comerciale. Dintre acestea, in total patru la numar, domnul Daea prezinta si programul „Filiera calitatii”, un proiect initiat, derulat si sustinut de o companie privata straina. Corporatiile straine, pana nu de mult, in epoca Dragnea a Partidului Social Democrat, principalul adversar al Romaniei, ii fac acum treaba domnului Daea. De fapt, domnul ministru ne aminteste ca aceeasi companie straina a derulat programe similare incepand cu anul 2008.

In tot acest timp, domnul Daea nu ne-a invitat decat sa alegem oaia si sa combatem cormoranul", a declarat deputatul Dehelean.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.