Senatul a respins, miercuri, in calitate de prima Camera sesizata, propunerea legislativa initiata de un grup de parlamentari PNL prin care pensiile speciale erau eliminate.

In favoarea proiectului au votat 20 de senatori (PNL si USR), 52 au fost impotriva (PSD si ALDE) si 8 s-au abtinut (UDMR), scrie G4media.ro.

Propunerea legislativa prevede, prin abrogarea sau modificarea unor articole de lege din mai multe acte normative care reglementeaza activitatea mai multor categorii de persoane, eliminarea, dupa cum este stipulat si in titlul proiectului, a "pensiilor de serviciu pentru deputati si senatori, judecatori si procurori, personal auxiliar de specialitate al instantelor judecatoresti si al parchetelor, politisti, functionari publici cu statut special, functionari publici parlamentari, membrii corpului diplomatic si consular al Romaniei, membrii Curtii Constitutionale si personalul aeronautic civil navigant profesionist din aviatia civila din Romania".

Senatorul PSD Liviu Pop a mentionat ca printre motivele care l-au determinat sa nu voteze initiativa liberalilor s-a numarat "confuzia" facuta de initiatori intre pensiile de serviciu si pensiile speciale.

Propunerea legislativa va fi dezbatuta de Camera Deputatilor, for decizional in acest caz.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.