Sansele Laurei Codruta Kovesi de a obtine sefia Parchetului European nu mai par la fel de mari, cred jurnalistii britanici de la "The Sunday Times", intr-un articol intitulat "UE pierde din curaj in legatura cu inalta functie pentru Laura Codruta Kovesi, cosmarul politicienilor romani corupti", potrivit Adevarul.ro.

Jurnalistii britanici sustin ca atacurile lansate de PSD la adresa fostei sefe DNA si-ar fi atins tinta intr-o oarecare masura: Kovesi este inca nominalizata de Parlamentul European, dar guvernele UE il favorizeaza pe Jean-François Bohnert, procurorul-sef al orasului francez Reims.

Chiar si cu cele mai multe acuzatii respinse, oficialii de la Bruxelles declara ca ostilitatea fata de Codruta Kovesi din partea propriului guvern ii slabeste sansele de a deveni procuror UE. Aliatii ei spun ca este o rasplata dulce pentru niste tirani minori, scrie The Sunday Times, citat de Hotnews.ro.

"Daca accepti unele dintre aceste obiectii, atunci spui ca acest tip de hartuire este acceptabil. Ce fel de mesaj ar lansa asta? Ar trebui sa aratam ca valorile politice sunt mai importante decat jocurile de putere", a spus Judith Sargentini, fost deputat european implicat in procesul de selectie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.