Corina Cretu explica, intr-o postare pe Facebook, de ce a renuntat la functia de comisar european.

"Avand in vedere numeroasele intrebari pe care le primesc privind statutul meu de dupa rezultatele alegerilor europarlamentare din 26 mai, doresc sa fac urmatoarele precizari:

1. Guvernul Romaniei nu s-a decis in legatura cu nominalizarea Comisarului European din viitoarea componenta a Executivului european, ca atare l-am informat pe Presedintele Comisiei Europene, Domnul Jean-Claude Juncker, ca imi voi indeplini indatoririle de Comisar European pentru Politica Regionala pana la data de 1 iulie, zi in care voi demisiona din calitatea de Comisar European.

2. Noul Parlament European se va intruni la data de 2 iulie 2019 la Strasbourg, moment in care imi voi prelua mandatul de europarlamentar, ca urmare a increderii pe care au acordat-o romanii echipei PRO Romania.

3. Astazi (n.r. - ieri) l-am informat pe Presedintele Romaniei ca sunt nevoita sa demisionez din calitatea de Comisar, pentru a evita starea de incompatibilitate si pentru a-mi putea prelua mandatul de Membru al Parlamentului European.

Multumesc tuturor celor care au votat PRO Romania, pro-Europa!", a scris Corina Cretu pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.