Andrei Caramitru vorbeste despre evenimentele din Republica Moldova, sustinand ca MAE si seful statului datoreaza niste explicatii.

"Se intampla lucruri teribile in Moldova. MAE si Presedintele ne datoreaza niste explicatii.

Deci UE si SUA (plus Rusia) recunosc noul guvern de acolo. O alianta contra naturii dintre sovietici si pro-Europeni (contra lui Plahotniuc).

MAE recunoaste de facto pozitia CCM/Plahotniuc. Deci un stat European care detine conducerea UE are o pozitie total opusa cu UE.

In paralel - Sabin Orcan ne spune ca Plahotniuc este agent SIE si ca facea afaceri cu politicieni si altii prin Romania. Deci noi am mizat interesele Romaniei pe un oligarh corupt???

Eu nu inteleg detaliile din umbra si nu urmez orbeste nici una din pozitionari. Insa imi dau seama ca exista o problema uriasa de interes geo-strategic pentru noi. Si am o senzatie ca nu e deloc de bine pentru noi ce se intampla.

Deci - MAE/ domnule Presedinte - putem sti si noi ce se intampla? Si ce sustinem noi exact ca Stat Roman si de ce? Nu de alta - dar e totusi extrem de important si e prima data cand ne pozitionam atat de clar impotriva SUA/UE", a scris Andrei Caramitru pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.