Fostul presedinte Traian Basescu a declarat ca opozitia si-ar asuma un risc foarte mare daca ar intra la guvernare fara sa fie reprezentata de un partid care sa aiba cel putin 35% in Parlament.

"PMP va semna textul motiunii. Ne facem datoria elementara de opozitie. Daca va trece sau nu, vedem. Motiunea va da ocazia parlamentarilor opozitiei sa dea solutii, altele decat cele pe care le-a dat guvernul", a spus senatorul PMP, potrivit Stiripesurse.ro.

Intrebat ce vrut sa spuna atunci cand s-a referit la guvernarea PNL-PMP, Basescu a explicat: "Am vrut sa nu intram in cohorta celor criticati pentru ca nu ar vrea sa depuna motiune, cand patria o cere".

Cand a fost intrebat daca ar propune pe cineva din PMP in guvernarea respectiva, fostul sef al statului a spus ca functia de premier ar trebui exercitata de un om mai tanar.

"As putea sa iau eu guvernul, ca sa enervam pe toata lumea. (...) Functia de premier trebuie exercitata de un om mai tanar, Tomac ar fi un foarte bun premier", a spus Basescu.

Fostul presedinte a fost intrebat si ce scor ar putea sa obtina actualele partide din opozitie, daca ar prelua guvernarea in conditiile in care guvernul Dancila ar fi indepartat printr-o motiune de cenzura.

"Este greu de spus. Daca ar aplica niste corectii solide in zona economica, acolo unde guvernul a facut excese, pot sa spere intr-un scor bun. (...) Ai nevoie de un partid cu 35% la guvernare si langa el alte doua-trei partide cu care sa faci 52-55% in Parlament. (...)

Ramanand intr-o zona extrem de pragmatica, trebuie sa recunoastem ca daca opozitia, fara un partid de 35%, pe umerii caruia sa stea guvernarea, opozitia se supune unui risc enorm daca preia guvernarea. In primul rand, e subrezimea guvernului, un guvern fara forta in Parlament", a mai spus Traian Basescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.