Politica 8 Iunie 2019 14:07
Premierul Viorica Dancila solicita ferm respectarea simbolurilor statale ale Romaniei si normele de ordine publica si face apel la responsabilitate in ceea ce priveste actiunile si declaratiile politice referitoare la situatia din Valea Uzului, se arata intr-un comunicat al Guvernului.

"«Am urmarit cu mare atentie ceea ce s-a intamplat in aceste zile la Valea Uzului. Nu m-am pronuntat public cu privire la acest subiect pentru ca nu am dorit sa contribui la escaladarea situatiei, dar impreuna cu colegii mei din Guvern am actionat pentru ca lucrurile sa revina la normal si sa gasim solutii acceptate de comunitatea locala, romani si maghiari, deopotriva. Cetatenii romani, indiferent de etnie, asteapta de la noi solutii, propuneri concrete, nu declaratii contondente. Autoritatile guvernamentale si oamenii politici au optiunea dialogului, iar orice instigare la dezbinare intre cetatenii romani, asa cum din pacate am vazut in aceste zile, este intolerabila», considera prim-ministrul.

Totodata, premierul subliniaza ca in aceasta perioada Guvernul a cautat solutii in spiritul asigurarii dreptului neingradit al fiecaruia de a-si comemora eroii si de a cinsti memoria tuturor celor care au aparat libertatea, integritatea si demnitatea poporului roman cu jertfa suprema.
Una dintre propuneri vizeaza preluarea administrarii de catre Ministerul Apararii Nationale a Cimitirului eroilor cazuti in cele doua razboaie mondiale - Valea Uzului si consacrarea statutului de cimitir international, avand in vedere faptul ca in aceasta necropola sunt inhumati militari de mai multe nationalitati. Insa, orice decizie va fi luata dupa consultari cu toate partile implicate.

Seful Executivului dezaproba orice actiune menita sa alimenteze conflictul intre cetatenii Romaniei si declaratiile care instiga la ura si la nerespectarea simbolurilor statale ale tarii noastre.

De asemenea, premierul subliniaza ca abordarea politica a situatiei din Valea Uzului nu este in masura sa contribuie la o solutie constructiva si respinge orice incercare de obtinere a capitalului politic, de catre unii lideri politici.

Prim-ministrul cere autoritatilor responsabile sa pastreze ordinea publica si sa asigure drepturile tuturor cetatenilor romani", mentioneaza sursa citata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.