Politica 5 Iunie 2019 16:29
In urma consultarilor de la Cotroceni, presedintele Klaus Iohannis a declarat ca a invitat partidele parlamentare sa semneze un "acord national pentru consolidarea parcursului european al Romaniei".

"Astept in cateva zile un raspuns afirmativ la invitatia mea de a semna un acord national.

(...) S-a incheiat si numararea voturilor de la referendum si consultarile. S-au prezentat aproape 8 milioane de romani, din care aproape 6,5 milioane au fost clar „da” la ambele intrebari, un rezultat foarte bun, mult peste asteptari. Aceasta prezenta masiva si votul covarsitor dat pentru „da” arata ca romanii nu au votat strict pentru aceste intrebari. Aceste raspunsuri ferme trebuie transformate in legislatie, trebuie creata legislatia care interzice efectiv amnistia si gratierea coruptilor si trebuie creata legislatia pentru interzierea OUG pe justitie si extinderea dreptului de contestare a ordonantelor de urgenta. Este rezultatul de bazi, insa trebuie sa mergem mai departe si sa intelegem importanta politica a acestui vot", a mentionat seful statului, citat de digi24.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.